Will Smith

Actor, Rapper
Will Smith

Informatii Personale

  • Nume complet: Willard Carroll "Will" Smith Jr.
  • Data nasterii: 25 Septembrie 1968
  • Locul nasterii: Philadelphia, Pennsylvania, SUA

Biografie

Willard Christopher Smith II este un actor si rapper american, nascut in Wynnefield, Philadelphia, Pennsylvania. Incă din copilarie, Will Smith s-a facut remarcat prin inteligenta si farmec personal, astfel incat prietenii sai de la liceul Overbrook i-au pus porecla Printul.

La varsta de 12 ani, Smith a fost puternic influentat de Eddie Murphy si de marii rapperi ai vremii, precum Grandmaster Flash, care l-au inspirat sa isi creeze propriul stil in interpretarea pieselor hip-hop. La 16 ani l-a cunoscut pe Jeff Townes la o petrecere din Philadelphia, devenind prieteni. In curand au inceput sa cante impreuna, sub numele DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince. In 1989 au castigat primul premiu Grammy pentru “Best Rap Performance” cu piesa “Parents Just Don’t Understand”.

Dupa succesul inregistrat in cariera muzicala, Will accepta rolul principal in serialul “Printul din Bel-Air”, lansat de NBC in 1990.

De atunci, Smith a incercat sa-si exploreze talentul jucand in câteva filme pana cand criticii i-au recunoscut performanta in 1993 in “Six Degrees of Separation” a lui John Guare, care exploreaza premisa ca toata lumea este conectata la una altul de un lant de doar 6 cunoscuti. Dupa aceea, a jucat in urmatorul sau film de succes “Bad Boys” lansat in 1995 si continuarea sa “Bad Boys 2”, care a fost foarte renumita in 2003.

Filmografie

Trailere

trailere
x
Will Smith

Men in Black II Trailer

Actor, Rapper

Men in Black Trailer

Suicide Squad Trailer

Bright Trailer

x