Johnny Depp

Actor, Regizor, Muzician

Informatii Personale

  • Nume complet: John Christopher Depp II
  • Data nasterii: 9 Iunie 1963
  • Locul nasterii: Owensboro, Kentucky, SUA

Biografie

Johnny Depp este probabil unul dintre cei mai controversati actori de la Hollywood.
John Christopher Depp II s-a nascut pe data de 9 iunie 1963, in Owensboro, Kentucky, fiind fiul lui Betty Sue (Wells) si al inginerului John Christopher Depp.
Depp a crescut in Florida. A renuntat la scoala la varsta de 15 ani si a inceput sa cante cu mai multe trupe de muzica-garaj, printre care si “The Kids”. Cu toate acestea, atunci cand s-a casatorit cu Lori Anne Allison (Lori A. Depp), a devenit vanzator de pixuri pentru a-si putea sustine familia. O vizita la Los Angeles impreuna cu sotia sa, s-a dovedit a fi o binecuvantare cand l-a intalnit pe actorul Nicolas Cage, care l-a sfatuit sa inceapa o cariera artistica, culminand cu debutul lui Depp in filmul horror, Un cosmar pe strada Elm (1984).
In 1987 il inlocuieste cu succes pe Jeff Yagher in rolul politistului sub acoperire, Tommy Hanson, in serialul 21 Jump Street.
In 1990, dupa numeroase roluri in filme pentru adolescenti, Depp obtine rolul principal in Edward Scissorhands (1990). Dupa succesul filmului, Depp a sculptat o nisa pentru el insusi ca un interpret serios, intunecat, idiosincratic, selectand in mod constant roluri care au surprins atat criticii cat si publicul. A continuat sa obtina o apreciere si o popularitate crescanda, aparand in mai multe filme inainte de a colabora din nou cu Tim Burton pentru rolul principal al lui Ed Wood (1994).
In 1997 a jucat rolul unui agent sub acoperire al FBI in filmul Donnie Brasco (1997), alaturi de Al Pacino; in 1998 a aparut in Fear and Loathing in Las Vegas (1998), regizat de Terry Gilliam; in 1999 a aparut in filmul SF/horror The Astronaut’s Wife (1999). In acelasi an a reusit sa colaboreze din nou cu Burton in Legenda calaretului fara cap (1999).
Depp a dat viata multor personaje de-a lungul carierei sale, incluzand si unul bazat pe fapte reale, Inspectorul Fred Abberline in filmul From Hell (2001).
In 2003 devine protagonistul filmului Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre (2003), interpretand un personaj pe care numai Depp l-ar fi putut reprezenta: Capitanul Jack Sparrow, fermecator, convingator si furios. Succesul enorm al filmului a deschis mai multe porti pentru cariera sa si a inclus o nominalizare la Oscar.
In 2004 a aparut ca personajul central in filmul lui Stephen King, Secret Window (2004), ca James Barrie, in “Finding Neverland” (2004), unde a jucat impreuna cu Kate Winslet si Rochester in filmul britanic The Libertine (2004).
Depp a colaborat din nou cu Burton intr-o adaptare a ecranului romanului lui Roald Dahl, Charlie si Fabrica de ciocolata (2005), iar mai tarziu in Alice in Wonderland (2010) si Dark Shadows (2012).

Filmografie

Trailere

trailere
x

Piratii din Caraibe: Razbunarea lui Salazar Trailer

Actor, Regizor, Muzician

Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi Trailer

Piratii din Caraibe: La capatul lumii Trailer

Piratii din Caraibe: Cufarul omului mort Trailer

Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre

Alice Through the Looking Glass

Alice in Wonderland

x