Charlize Theron

Actrita, Producatoare
Charlize Theron Foto

Informatii Personale

 • Nume complet: Charlize Theron
 • Data nasterii: 7 August 1975
 • Locul nasterii: Benoni, Africa de Sud

Biografie

Charlize Theron este o actrita americana originara din Africa de Sud, castigatoare a premiului Oscar.

La varsta de 16 ani, dupa ce a castigat un concurs din Salerno, Theron se duce la Milano in Italia pentru un contract de un an ca model. Apoi a urmat scoala de balet Joffrey, din New York. Aici s-a antrenat pentru a deveni balerina, insa o accidentare la genunchi suferita la 18 ani a pus capat carierei sale de balerina.

Fiindu-i imposibil sa mai danseze, ea s-a mutat la Los Angeles. Dupa opt luni, ea a obținut primul sau rol intr-un film pentru video Children of the Corn III. Acestei prime aparitii de la Hollywood, i-au urmat filme cu audiente mai extinse. Cariera sa a luat o amploare deosebita spre sfarsitul anilor 90 prin intermediul filmelor cu succes de incasari: The Devil’s Advocate, The Cider House Rules si Mighty Joe Young.

Dupa alte aparitii in filme mai putin notabile, Theron a jucat rolul criminalei in serie Aileen Wuornos in filmul Monster( 2003). Rolul a fost foarte bine primit de criticii de film, Theron primind astfel un Oscar pentru cea mai buna actrita in cadrul celei de-a 76 gale in februarie 2004, pe langa un premiu SAG Award, un premiu Golden Globe si premiul pentru cea mai buna actrita la Festivalul International de Film de la Berlin. Ea devine astfel prima femeie sud-africana care castiga Oscar-ul pentru cea mai bună actrita.

Dupa semnarea unui contract cu John Galliano in 2004, Theron a inlocuit-o pe modelul estonian Tiiu Kuik in reclamele J’ADORE de Christian Dior, devenind purtatorul de cuvant pentru parfumurile Dior. In 30 septembrie 2005, ea si-a primit steaua sa de bronz pe celebrul Walk of Fame din Hollywood. Tot in 2005 a primit aprecieri pozitive precum si nominalizari pentru Golden Globe ca Cea mai buna actrita pentru interpretarea sa din drama North Country. A fost de asemenea nominalizata si pentru Oscar pentru acelasi rol, dar nu a castigat. Aceasta a fost cea de-a doua sa nominalizare.

In 2005, Theron a interpretat-o pe Rita, iubita lui Michael Bluth’s( Jason Bateman), in cel de-al treilea sezon din Arrested Development difuzat de FOX.

Filmografie

 • Numele Filmului

  Nota

 • Gringo

  Actiune, Comedie, Drama

  0 /10

Trailere

trailere
x
Charlize Theron Foto

Gringo Trailer

Actrita, Producatoare

x